Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ευχαριστήριο προς τους συμμετέχοντες


Το διήμερο συμπόσιο του Ορίζοντα Γεγονότων που έγινε στο ΕΜΣΤ με την συνεισφορά σας άφησε καλές εντυπώσεις για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή του. Πολλοί άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου συμμετείχαν με την παρουσία τους, άκουσαν τις εισηγήσεις, υπέβαλαν ερωτήσεις και συζήτησαν σχετικά με το θέμα του συμποσίου, δηλαδή «τις όψεις της ανεξάρτητης τέχνης».
Η πολυχρωμία και η ποικιλία των παρουσιάσεων και απόψεων που ήταν αναμενόμενη αλλά και προσδοκώμενη και η συμμετοχή όλων σας σ’ αυτό το κοινό βήμα, πιστεύουμε πως, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε να διευρυνθεί ο διάλογος για ζητήματα που μας αφορούν, σχετικά με τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την κοινωνία, υπό το βλέμμα βέβαια της τέχνης και των ανθρώπων που εργάζονται στο όνομά της. Γι’ αυτό θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που εργαστήκατε και συμβάλατε κι εσείς σ’ αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα.
Σας υπενθυμίζουμε το link για το blog του συμποσίου
Εκεί μπορείτε να δείτε στις τελευταίες αναρτήσεις φωτογραφίες και από τις δύο ημέρες, με τη σειρά του προγράμματος αλλά και ό,τι συγκεντρώθηκε από πριν (περιλήψεις εισηγήσεων, ιστοσελίδες συμμετεχόντων και μικρή αναφορά στις εκθέσεις του Ο Γ ). Επίσης, ό,τι νεώτερο προκύψει (π.χ. video των εισηγήσεων) θα αναρτηθεί σε αυτό το ίδιο blog.
Επειδή ο Ορίζοντας Γεγονότων συνεχίζει τις δράσεις του, σας προσκαλεί στις δύο που είναι πιο κοντά: «Clean Art», 21 Απριλίου - 4 Μαΐου, εικαστική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκόπουλου (Γ.Παπαβασιλείου 34) και «Ιστορίες κάθε μέρας» συμμετοχή με εικαστική έκθεση στο Platforms Project 2018, 20-25 Μαΐου, στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256).
Ευελπιστούμε πως η επικοινωνία που θεμελιώσαμε από κοινού θα συνεχιστεί και ευχαριστούμε από καρδιάς.
Να είμαστε όλοι καλά και να δημιουργούμε!
Η ομάδα εργασίας του συμποσίου